Stało się to, co stać się musiało. Po ostatnim krówkowym szaleństwie nie mogłam tak po prostu przestać jeść słodyczy. Właśnie dlatego dzisiaj nie będzie tekstu opisującego kolejną wyprawę. Będzie za to ciąg dalszy cukrowego szaleństwa w postaci wafli czekoladowych. Jak tylko zerkniecie na składniki, od razu się przekonacie, że nie jest to wyrób niskokaloryczny, ani tym bardziej zdrowotny. To po prostu bezwstydna rozkosz, czekoladowa pychota i słodka przyjemność w jednym. Uważajcie jedynie, by cukier nie rzucił Wam się na głowy!
Lubię szybkie przepisy, a wafle czekoladowe akurat taki mają. Raz dwa i wszystko jest już gotowe. Jeśli macie wszystkie składniki na podorędziu, zrobienie wafli zajmie Wam chwilkę.
Składniki:
- wafle Andruty
- kostka masła
- 1,5 szklanki cukru
- 3 czubate łyżki kakao
- pół szklanki wody
- 12 płaskich łyżek mleka w proszku
Przygotuj wafle. Posmaruj kilka warstw Andrutów. Po wszystkim zawiń je w folię i przygnieć czymś ciężkim.
Można je jeść od razu, jednak dobrze dać im parę godzin, żeby masa lekko rozmiękczyła wafle.
Świetnie się nadają do zabrania w podróż. Można bezproblemowo je przechować, nie kruszą się przesadnie.
podróż kulinarna ale i sentymentalna
OdpowiedzUsuńto smaki ze szczenięcych lat, wciąż
żywe w naszej pamięci, nozdrzach,
podniebieniu :)))
Całe szczęście, że można smakami przenieść się w czasie i przestrzeni! Jedzenie jest jednym z prawdziwych wehikułów czasu, podobnie jak zapachy i dźwięki. Cudowna cecha!
Usuń28 year old Physical Therapy Assistant Modestia Blasi, hailing from Madoc enjoys watching movies like Investigating Sex (a.k.a. Intimate Affairs) and LARPing. Took a trip to Brussels and drives a Pathfinder. kliknij tutaj, aby uzyskac wiecej informacji
OdpowiedzUsuń